Uitgerekend Griezmann steelt de show bij Barça met wonderschone stift

Barcelona heeft zondagavond een zeer welkome overwinning geboekt in La Liga. Uitgerekend Antoine Griezmann eiste een hoofdrol op tegen Villarreal met een schitterend doelpunt.

Villarreal
Villarreal
1 - 4
Barcelona
Barcelona

Het is bij Barcelona al langer onrustig op bestuurlijk niveau, maar toen er de afgelopen ook nog punten werden verspeeld tegen Sevilla, Celta de Vigo én Atlético Madrid, liepen de spanningen alsmaar verder op. Spaanse media schrijven al weken over een verziekte relatie tussen spelers en trainersstaf, deze week volgden geruchten dat Messi de onderhandelingen over het verlengen van zijn contract had stopgezet.

Griezmann leek de laatste weken de Kop van Jut. De Fransman, die voor 120 miljoen euro werd overgenomen van Atlético, was ineens niet geschikt meer om in te vallen tegen zijn oude club. Tegen Villarreal begon hij na twee reservebeurten wél weer in de basis en die beslissing van Quique Setién pakte geweldig uit.

In de derde minuut leek Griezmann de score al te openen na een vloeiende aanval via Sergi Roberto - die de geblesseerde Frenkie de Jong verving - en Jordi Alba. Uiteindelijk bleek het een eigen doelpunt van Pau Torres: 0-1. Tien minuten later trok Gerard Moreno de stand alweer gelijk uit een snelle counter, maar veel verder kwam de thuisploeg niet.

Villarreal verkeerde de laatste weken in uitstekende vorm, maar was zondag een maatje te klein voor Barcelona. De Catalanen speelden verrassend frivool en namen via een schitterende goal van Luis Suárez al snel weer de leiding. Op aangeven van Messi krulde de Uruguayaan de bal fraai in de verre bovenhoek: 1-2.

Op slag van rust volgde het hoogtepunt van de avond. Opnieuw was Messi de aangever, hij bediende Griezmann met een slim hakje, maar wat de Fransman vervolgens deed was nóg mooier: hij stiftte de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied met veel gevoel over Sergio Asenjo heen: 1-3.

De vreugde en opluchting was vervolgens van zijn gezicht af te lezen, de peperdure aanvaller stond immers al negen wedstrijden droog in La Liga. In Spanje werd er veel geschreven over een moeizame relatie tussen Messi en Griezmann, maar de knuffel na diens prachtige doelpunt was veelzeggend.

Messi leek in de tweede helft het slotakkoord te verzorgen, maar na inmenging van de VAR werd zijn doelpunt afgekeurd. In plaats daarvan maakte invaller Ansu Fati in de slotfase nog de 1-4. In de extra tijd schoot Messi ook nog een vrije trap tegen de lat. Villarreal kwam zo met 1-4 nog goed weg in wat voor Barcelona de beste wedstrijd sinds de coronastop was.

De ploeg van Setién blijft daardoor nog enigszins in het spoor van Real Madrid, dat met nog vier duels te gaan een voorsprong van vier punten heeft.