Veelzeggende reactie Simeone op pijnlijke situatie Griezmann

Reacties

Bij Atlético Madrid was hij jarenlang misschien wel de belangrijkste speler, bij Barcelona mocht Antoine Griezmann dinsdagavond als invaller slechts een paar minuten meedoen tegen Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone liet duidelijk weten wat hij ervan vindt.

Veelzeggende reactie Simeone op pijnlijke situatie Griezmann
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De situatie van Griezmann in Camp Nou is dit seizoen al veelvuldig besproken. Barcelona betaalde afgelopen zomer 120 miljoen euro aan Atlético om de Fransman in te lijven, maar veel plezier hebben beide partijen nog niet beleefd aan die megatransfer. De 29-jarige linkspoot was vaak een schim van de dragende speler die hij in Madrid was. Dat hij daarbij veelvuldig als een gekunstelde linksbuiten moest opdraven, hielp zeker niet.

Zo heeft Griezmann in La Liga al sinds 15 februari niet meer gescoord en begon hij tijdens de laatste vier competitieduels van Barcelona alleen tegen Athletic Bilbao (1-0) in de basis. Tegen Sevilla (0-0), Celta de Vigo (2-2) en Atlético (2-2) kwam hij telkens pas in de slotfase binnen de lijnen. Tegen zijn oude club viel Griezmann zelfs pas vlak voor tijd in. 'Ik heb er geen woorden voor', was het veelzeggende commentaar van Simeone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het waren de laatste woorden van de Argentijn voordat hij zijn interview bij tv-zender Movistar beëindigde. En hoewel Simeone eigenlijk niets zei, zei hij daarmee ook alles. Collega Quique Setién probeerde na afloop te verklaren waarom er voor Griezmann slechts een bijrol was weggelegd bij Barcelona in de topper tegen diens oude club. 'Het is moeilijk om hem in te brengen zonder het team uit balans te brengen.'

Setién begrijpt dat Griezmann op meer had gehoopt en misschien ook wel gerekend tegen zijn oude club. 'Ik snap dat het lastig is voor Griezmann om erin te komen terwijl er zo weinig tijd over is. Ik zal morgen met hem praten. Ik ga geen sorry zeggen, want dit zijn beslissingen die ik moet nemen. Maar ik het begrijp het als dit hem een slecht gevoel geeft. En ik leef met hem mee, want hij is een geweldig mens en een geweldige prof.'

De familieleden van Griezmann hebben het in ieder geval helemaal gehad met Setién. 'Twee minuten, ik kan wel huilen', schreef de broer van de aanvaller op Twitter. En de vader van Griezmann reageerde via social media op het bericht dat Setién met Griezmann zou gaan praten, maar dat hij niet zijn excuses zou aanbieden. 'Om te kunnen praten moet je de sleutels van de bus hebben, maar jij bent maar een passagier', bromde Griezmann senior.

Druk
Griezmann kon in de weinige minuten dat hij speelde niet voorkomen dat Barça opnieuw twee punten morste. De druk op Setién zal daardoor alleen maar toenemen. 'Ik heb dat gevoel totaal niet', zei de trainer van Barcelona echter. 'Het is jammer dat we het steeds moeilijker hebben. Dat we deze punten morsen, betekent dat de titel verder uit zicht raakt. Maar we moeten hard blijven werken en Atlético is een goede ploeg.'

Més que en club? 'Barcelona is niet eens een halve club meer, echt bizar.'
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.