Uitgerekend Coman neemt Bayern München bij de hand in titelrace

Reacties

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Borussia Dortmund. Der Rekordmeister had weinig moeite met Fortuna Düsseldorf.

Uitgerekend Coman neemt Bayern München bij de hand in titelrace
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
1 - 4
Bayern München
Bayern München

Eerder dit seizoen verslikte Bayern zich nog in de promovendus, maar in Düsseldorf stelden de bezoekers al snel orde op zaken. Kingsley Coman gaf de bal in de vijftiende minuut voor op Thomas Müller, maar de Duitser raakte de bal uiteindelijk niet. Daar werd doelman Michael Rensing door verrast, hij zag de bal bij de tweede paal binnendwarrelen.

Op slag van rust nam Coman ook de 0-2 voor zijn rekening. De Fransman schoot de bal uitstekend binnen na een lage voorzet van Joshua Kimmich. De hoofdrol voor Coman was pikant. De 22-jarige aanvaller raakte afgelopen week in opspraak na een handgemeen met Robert Lewandowski op de training. Trainer Niko Kovac bevestigde dat, maar stelde het duo wel gewoon op tegen Düsseldorf.

Tien minuten na de hervatting maakte Bayern aan alle spanning een einde. Müller kopte de bal door uit een hoekschop en Serge Gnabry tikte van dichtbij binnen: 0-3. In de 89ste minuut redde Dodi Lukebakio de eer voor de thuisploeg. De bal ging op de stip na een handsbal van Mats Hummels en de spits schoot de bal langs Sven Ulreich, die de geblesseerde Manuel Neuer had vervangen. Het slotakkoord was in de extra tijd voor Leon Goretzka. Hij kreeg de bal met wat fortuin voor zijn voeten en drukte simpel af: 1-4.

Door de simpele zege gaat Bayern rivaal Dortmund weer voorbij. Het verschil tussen de titelfavorieten bedraagt met nog vijf duels te gaan één punt.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
2 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

1899 Hoffenheim begon de thuiswedstrijd met Hertha BSC in de wetenschap dat concurrenten Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen en Bayer Leverkusen dit weekend al zeges boekten. Trainer Julian Nagelsmann was daardoor extra opgelucht toen Nadiem Amiri na een half uur de score opende. Reiss Nelson zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing.

De thuisploeg nestelt zich daardoor weer op de zesde plaats, een positie die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een Europa League-ticket. Dat zou een leuke bonus zijn voor Alfred Schreuder, die na de zomer voor de groep staat. Javairo Dilrosun viel overigens een half uur voor tijd in bij Hertha. De Nederlander werd de afgelopen tijd gemist bij Hertha, dat zijn laatste vijf Bundesliga-duels verloor.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.