Uitgerekend Ceballos bezorgt experimenterend Real zege bij Betis

Reacties

Real Madrid heeft zondagavond uitgerekend dankzij Dani Ceballos met 1-2 gewonnen bij Real Betis. In een voor Real ongewone 3-5-2-tactiek werd de subtopper in de eerste helft verrast, had Real het na rust erg zwaar en bezorgde de voormalige Betis-middenvelder de worstelende Madrilenen toch nog de zo felbegeerde winst.

Uitgerekend Ceballos bezorgt experimenterend Real zege bij Betis
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real-coach Santiago Solari meende dat na het puntenverlies tegen Villarreal (2-2) en Real Sociedad (0-2) het roer om moest bij De Koninklijke. Ondanks een stortvloed aan blessures was er ook nu geen basisplek voor Isco, waardoor de situatie van de dit seizoen veelbesproken middenvelder steeds uitzichtlozer wordt.

Toch slaagde het experiment van Solari aanvankelijk wel. Real Betis leek verrast en kwam voor rust geen moment in het eigen spel, dat dit seizoen zoveel complimenten opleverde. Real kwam wel goed uit de startblokken en stond na dertien minuten op 0-1. Een schot van Dani Carvajal werd nog geblokt, maar Luka Modric (foto) sloeg wel toe toen hij de bal voor zijn voeten zag vallen. Hij plaatste de bal in de bovenhoek.

Ook na die goal bleef Real, dat op een papier een stuk verdedigender speelde dan normaal, de betere ploeg. Er kwamen ook genoeg kansen voor de 0-2. De grootste mogelijkheid was voor Fede Valverde die helemaal alleen op doelman Paul López af mocht, maar treuzelde en zo Antonio Barragán de kans bood in te grijpen met een uiterste krachtsinspanning (sliding). Ook daarna kon Betis geen vuist maken. Ondanks een flink percentage balbezit schoot de thuisploeg voor rust niet één keer tussen de palen.

In de pauze moest bij Real ook Karim Benzema afhaken, aangezien hij in de slotfase van het eerste bedrijf een blessure aan zijn pink opliep. De vinger schoot uit de kom toen hij verkeerd terechtkwam. Vanuit de catacomben zag de Fransman, die werd vervangen door Cristo González, dat Betis na rust uit een ander vaatje tapte. Real werd vaker onder druk gezet, maar tot een snelle treffer leidde dat niet.

Na een uur veerde het publiek op omdat een volley van voormalig PSV'er Andrés Guardado maar net naast zeilde. Het bleek een waarschuwing, want na 66 minuten was het wél raak toen Sergio Canales binnenprikte. Overigens moest de VAR eraan te pas komen om het doelpunt toe te kennen. Canales leek met zijn schouder net buitenspel te staan, maar de video-arbiter besliste dat er sprake was van een geldig doelpunt.

In de slotfase draaide Betis de gasten flink de duimschroeven aan en stond Real geregeld op instorten. Des te groter was de vreugde toen Ceballos, die in de zomer van 2017 overstapte van Betis naar Real, onder begeleiding van een hels fluitconcert in de 88ste minuut zijn vrije trap binnenschoot. Door de zege is Real weer vierde, op tien punten van koploper Barcelona. Real Betis, dat nog zonder de voor de neus van Ajax weggeplukte Diego Lainez aantrad, blijft zevende.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.