Uitgelekt: megasalaris Ibrahimovic en enorme Pogba-bonus Raiola

Reacties

Het was al duidelijk dat het aantrekken van Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba een peperdure aangelegenheid was voor Manchester United, maar nu zijn ook de exacte cijfers uitgelekt. De 35-jarige Zweed is volgens het deze week in Duitsland uitgebrachte boek Football Leaks: The Dirty Business of Football de best betaalde speler van de Premier League.

Uitgelekt: megasalaris Ibrahimovic en enorme Pogba-bonus Raiola

Ibrahimovic kwam afgelopen zomer transfervrij over van Paris Saint-Germain, wat United de ruimte gaf om hem een astronomisch salaris te geven. The Daily Mail, dat exclusief toegang heeft gekregen tot de informatie, stelt dat de clubtopscorer van The Red Devils 435 duizend euro per week (22,5 miljoen euro per jaar) verdient. Daar komt nog een bonus van bijna 3,5 miljoen euro bovenop voor de 28 doelpunten die hij in zijn eerste seizoen in Engeland maakte.

Pogba komt er met een weeksalaris van 195 duizend euro (per jaar ruim tien miljoen euro) eveneens bepaald niet bekaaid vanaf. De 24-jarige middenvelder krijgt vanaf volgend seizoen bovendien een jaarlijkse loyaliteitsbonus van vier miljoen euro en er staan ook diverse andere bonussen in zijn tot 2021 lopende contract. United betaalde afgelopen zomer het mondiale recordbedrag van 105 miljoen euro aan Juventus voor de Fransman.

Toch zou niet De Oude Dame maar Pogba's zaakwaarnemer Mino Raiola wel eens de partij kunnen zijn die het meest heeft geprofiteerd van die megatransfer. Met ruim 27 miljoen euro belandde een kwart van de transfersom in de zakken van de superagent. Gedurende het contract van Pogba krijgt Raiola verdeeld over vijf termijnen nog eens 19,5 miljoen euro van United. In totaal komen de verdiensten van de in Haarlem opgegroeide Italiaan op zo'n 49 miljoen euro.

Raiola zal ongetwijfeld ook een rol spelen in de toekomst van Ibrahimovic. De 35-jarige ex-speler van Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en PSG is door een zware knieblessure voorlopig uitgeschakeld en heeft zijn contract met United nog altijd niet verlengd. Door een speciale clausule zou zijn verbintenis automatisch worden opengebroken met één seizoen als Ibrahimovic 31 keer in de basis zou starten in de Premier League. De teller bleef steken op 27.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.