Mauro Icardi bleef wekenlang weg van de training van Internazionale vanwege een conflict met de clubleiding. Fans vinden dat hij verbannen moet worden en trainer Luciano Spalletti is ook wel klaar met de hele situatie. Maar woensdag bleek waarom Inter een uitzondering maakt voor de Argentijnse spits.

Genoa
Genoa
0 - 4
Internazionale

Voor het eerst sinds de hele soap startte Icardi weer in de basis bij Inter. Zonder aanvoerdersband, die zit tot zijn woede om de arm van doelman Samir Handanovic, was hij direct weer de enige echte leider van de Italiaanse topclub. Inter kwam al na een kwartier op voorsprong toen Roberto Gagliardini een voorzet van Kwadwo Asamoah tegen de touwen liep.

Vijf minuten voor rust was het tijd voor Icardi. De spits werd in zijn rug geduwd en verdiende een strafschop, die hij zelf benutte: 2-0. Bovendien kreeg de veroorzaker van de penalty, Cristian Romero, een directe rode kaart. Negen minuten na de pauze liet Icardi zien een uitstekende pass in huis te hebben. Ivan Perisic wist daar wel raad mee en schoof de 0-3 binnen.

Na tachtig minuten zat de wedstrijd van Icardi er definitief op in Genua, waar hij werd afgelost door Keita Baldé. Vanaf de bank zag de veelbesproken Argentijn nog hoe Gagliardini er 0-4 van maakte met zijn tweede doelpunt van de avond. Door de ruime zege heeft nummer drie Inter nu vier punten meer dan nummer vier AC Milan.

AS Roma
AS Roma
2 - 2
Fiorentina
Fiorentina

Met Justin Kluivert in de basis beleefde AS Roma een moeilijke avond tegen Fiorentina. German Pezzella kopte de bezoekers in de twaalfde minuut op voorsprong. Uit een uitstekende voorzet van Kluivert trok Nicolo Zaniolo, ook met het hoofd, de stand twee minuten later alweer gelijk: 1-1.

Toch kwam Fiorentina al vroeg in de tweede helft wederom op voorsprong via een van richting veranderd schot van Gerson. Wederom duurde die voorsprong niet lang. Zes minuten later leek een voorzet van Kluivert niet veel waard, tot Diego Perotti de bal ineens op zijn slof nam en de 2-2 binnenschoot. Daar bleef het bij in Rome.

Empoli
Empoli
2 - 1
Napoli
Napoli

Een zeer dure misstap van Napoli kan ervoor zorgen dat Juventus komend weekend al de titel pakt. Als de grootmacht uit Turijn zaterdag wint van AC Milan en Napoli verliest van Genoa, is De Oude Dame na 31 wedstrijden kampioen van Italië. Doelpunten van Diego Farias en Giovanni Di Lorenzo deden Napoli veel pijn. Piotr Zielinski maakte tussendoor nog wel de 1-1, maar een na de 2-1 van Di Lorenzo in de 53ste minuut was het Napoli van basisspelers Amin Younes en Arek Milik niet bij machte een ommekeer te bewerkstelligen. Dries Mertens moest het doen met een invalbeurt.