Uitgekleed Bayern kan leven met verlies bij Bayer

Reacties

De kraker tegen Barcelona wierp zijn schaduw al vooruit bij Bayern München, dat bij Bayer Leverkusen met een B-team een slechte generale afleverde (2-0).

Uitgekleed Bayern kan leven met verlies bij Bayer

De nederlaag van zaterdag komt beduidend minder hard aan dan de uitschakeling in de halve finale van de Duitse bekerstrijd. Want door het dramatische verlies bij Borussia Dortmund na strafschoppen was dinsdag een hoofdprijs uit beeld verdwenen, waar het succes van Bayer Leverkusen slechts een smet is op de vorige week al veroverde titel.

Bovendien was bij Bayern de blik al gericht op een andere kans op een prijs. Woensdag wacht immers de eerste halve finale in de Champions League tegen Barcelona. 'De Bundesliga is klaar', was de veelzeggende quote van trainer Josep Guardiola voor het duel in Leverkusen.

De Spaanse coach liet Jérôme Boateng en Thomas Müller dan ook thuis en zette andere vaste waardes op de bank. Het bood de ruimte voor het Bundesliga-debuut van beloftes Rico Strieder en Lukas Görtner.

Alle personele wisselingen boden Bayer Leverkusen op zijn beurt een mooie kans om de Duitse kampioen op een nederlaag te trakteren en zo de eigen kansen op directe kwalificatie voor de Champions League te vergroten.

De formatie van trainer Roger Schmidt deed dat ook. In de tweede helft zette Hakan Calhanoglu met een vrije trap van 25 meter de eerste stap richting het succes, dat in de slotfase door Julian Brandt in veilige haven werd gebracht. Leverkusen is nummer twee VfL Wolfsburg tot op vier punten genaderd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.