Uitgekleed Ajax is foutloze status in Youth League kwijt

De Onder-19 talenten van Ajax hebben de eerste nederlaag geleden in de Youth League. Op De Toekomst werd de sterk gewijzigde ploeg van trainer John Heitinga met 1-0 geklopt door de leeftijdsgenoten van Chelsea.

Het duel miste de grootste talenten, vanwege de vele ontbrekende jeugdinternationals. Het WK Onder-17 in Brazilië begint over een aantal dagen en dus is een groot deel van de Onder-19 ploeg van Ajax uitgevlogen richting Zuid-Amerika. De Amsterdammers zijn hofleverancier van Oranje en moesten het daarom in het derde Youth League-duel stellen zonder onder andere Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Sontje Hansen. Bij Chelsea ontbrak de Nederlander Ian Maatsen, die eveneens onderdeel is van de Oranje-ploeg.

Daarom stonden er twee sterk gewijzigde elftallen tegenover elkaar en daar had Ajax, spelend op De Toekomst, in de openingsfase het meeste last van, zo leek het. Al na twee minuten kwamen de Londenaren op voorsprong, toen Thierno Ballo uit een hoekschop raak kopte. Chelsea kende dus een droomstart en bij de Ajacieden ontbrak het hierna aan stootkracht.

Na 68 minuten kreeg de ploeg van trainer John Heitinga een goede kans, na een prachtig uitgespeelde kans. Via een fraai hakje van Tunahan Tasci werd Max de Waal vrijgespeeld, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Karlo Ziger van Chelsea. In het restant van de wedstrijd was Ajax niet meer bij machte de achterstand om te buigen en dus liep het tegen de eerste nederlaag van dit seizoen in de Youth League aan. De eerste twee wedstrijden - tegen Lille en Valencia -werden gewonnen door de Ajax-talenten.