Ajax-talenten hebben geen kind aan Lille in Youth League

Ajax heeft een overtuigende start gemaakt in de Youth League. De leeftijdgenoten van Lille waren kansloos in Amsterdam (4-0).

Na 45 minuten zocht Ajax de kleedkamer op met een ruime marge op Lille. Youri Regeer brak al na vier minuten de ban, waarna Naci Ünüvar en Sontje Hansen dat voorbeeld nog voor het rustsignaal volgden. De Franse gasten kwamen in de eerste helft tot geen enkel schot.

Ajax, dat vorig seizoen in de achtste finale werd uitgeschakeld door Olympique Lyon, was ook na rust de bovenliggende partij. Het ontbrak de Amsterdamse formatie aan de doelpunten om dat in de score tot uitdrukking te brengen. Tegenvaller was het uitvallen van Hansen, die in de slotfase met een enkelblessure per brancard van het veld ging. Invaller Christian Theodor Kjelder Rasmussen zorgde in de blessuretijd voor een positief sluitstuk.