Ajax hofleverancier Oranje Onder-18 voor WK in Brazilië

Reacties

Bondscoach Peter van der Veen heeft de selectie van Oranje Onder-18 voor het WK Onder-17 bekendgemaakt. Opvallende afwezige is Ajacied Brian Brobbey, die niet fit genoeg is om mee te gaan naar Brazilië. FC Groningen-spits Romano Postema is zijn vervanger.

Ajax hofleverancier Oranje Onder-18 voor WK in Brazilië
© Pro Shots

Wel is Ajax, ondanks de afwezigheid van Brobbey, nog altijd hofleverancier van de Oranje-selectie. Onder andere middenvelder Naci Ünüvar maakt deel uit van de 21-koppige selectie. De pas zestienjarige Ünüvar deed tijdens de Youth League al meerdere malen van zich spreken. Verder is er nog plaats voor zeven andere Ajacieden, waaronder Kenneth Taylor en Sontje Hansen.

Ook Ian Maatsen maakt deel uit van het Oranje-team, dat het in de poulefase van de eindronde zal gaan opnemen tegen Japan (28 oktober), Senegal (30 oktober) en de Verenigde Staten (3 november). Maatsen genoot zijn jeugdopleiding in Nederland, maar ruilde die in de zomer van 2018 in voor het Engelse Chelsea. Ook Ki-Jana Hoever, verdediger van Liverpool, mag zich verheugen met een plekje in de WK-selectie.

Namens PSV is Djenairo Daniels van de partij, terwijl Feyenoord Naoufal Bannis en Tein Troost afvaardigt. Bannis kwam al vier keer voor Feyenoord uit in de Eredivisie. Melayro Bogarde, het neefje van voormalig Chelsea-verdediger Winston Bogarde, is de enige speler die in Duitsland actief. Hij speelt bij het Hoffenheim van Alfred Schreuder.

WK-deelname
Oranje Onder-17 won afgelopen zomer het EK, waardoor het mag deelnemen aan het WK Onder-17 in Brazilië. Veel spelers hebben op dit moment echter niet meer de leeftijd van Onder-17 en daarom is er officieel sprake van Onder 18-selecties van deelnemende teams.

Bekijk hier de volledige Oranje-selectie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O17
Meer over Nederland O17
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.