Uitgebreid eerbetoon Cardiff City en Arsenal aan Emiliano Sala

Reacties

De spelers van Cardiff City en Arsenal hebben voorafgaand aan het onderlinge duel uitgebreid stilgestaan bij de vermiste Emiliano Sala. De spits is vermoedelijk omgekomen bij een vliegtuigcrash. Zijn lichaam is, net als dat van de piloot, nog niet gevonden.

Uitgebreid eerbetoon Cardiff City en Arsenal aan Emiliano Sala

De politie heeft de zoektocht naar Sala, die onderweg was naar Wales om zich bij zijn nieuwe club Cardiff City te melden, inmiddels gestaakt. Zijn familie weigert de hoop op te geven en heeft zelf een nieuwe zoekactie opgezet. Op 21 januari verdween het privévliegtuig waarin Sala zat boven Het Kanaal van de radar.

Dinsdagavond stonden in het Emirates Stadium zowel Arsenal, Cardiff City als de fans uitgebreid stil bij het drama. Zo betraden de spelers van Cardiff als teken van respect het veld met een gele narcis op de borst gespeld en droegen de aanvoerders van beide ploegen een boeket bestaande uit tulpen en narcissen. Ook werd Sala opgenomen in het programmaboekje.

Opmerkelijk was dat er bij Arsenal - Cardiff City, maar ook bij bijvoorbeeld Newcastle United - Manchester City, een minuut applaus gehouden werd voor Sala. Eerder sprak FC Nantes, de vorige club van de spits, nog nadrukkelijk uit geen minuut stilte te willen houden omdat het de hoop op goed nieuws over de vermiste Argentijn nog niet opgegeven heeft.

Lees in dit speciale verzamelbericht alles over de verdwijning van Emiliano Sala, die FC Nantes deze winter verruilde voor Cardiff City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.