Arsenal heeft in eigen huis een eenvoudige zege geboekt op Burnley. Oleksandr Zinchenko was de grote uitblinker. Everton trok in een waar spektakelstuk aan het langste eind uit bij Crystal Palace.

Arsenal
3 - 1
Burnley
Burnley

Sterspeler Bukayo Saka raakte in het Champions League-duel met Sevilla licht geblesseerd, maar stond drie dagen later gewoon in de basis thuis tegen Burnley. Met Saka kon Arsenal in de eerste twintig minuten weinig indruk maken. Na een goed half uur was het bovendien Burnley die de eerste echt grote kans van de eerste helft kreeg. Johann Berg Gudmundsson stond oog in oog met David Raya, maar de oud-speler van AZ liet de kans liggen.

Wakker geschud door het gevaarlijke moment, kreeg Arsenal langzaam meer controle over het duel. Dat leidde pas in de extra tijd van de eerste helft tot de openingstreffer. Oleksandr Zinchenko bediende Saka en de aanvaller kopte knap door op Leandro Trossard. De Belg kon bij de tweede paal eenvoudig binnenkoppen, maar kwam daarbij wel lelijk in aanraking met de paal.

Kort na rust kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Middenvelder Josh Brownhill kreeg de bal ietwat gelukkig voor de voeten en schoot via het been van Gabriel raak. Even leek er nog sprake van een overtreding in de opbouw naar het doelpunt, maar de treffer van Burnley bleef staan.

Arsenal had niet veel tijd nodig om van die tegenslag te herstellen, want drie minuten later stond het alweer op voorsprong. William Saliba kopte knap raak uit een hoekschop. Een kwartier voor tijd zorgde de sterk spelende Zinchenko met een knappe volley hoogstpersoonlijk voor de 3-1.

In de slotfase moest Arsenal wel nog even door met tien man. Invaller Fábio Vieira ging lelijk op het been staan van doelpuntenmaker Brownhill. De Portugees moest met een directe rode kaart van het veld af. Ook met z'n tienen kwam Arsenal niet in de problemen en dus staat het weer even op gelijke hoogte met koploper Manchester City.

Crystal Palace
2 - 3
Everton
Everton

Iets verderop in Londen nam Crystal Palace het thuis op tegen Everton. De thuisploeg is bezig aan een uitstekende reeks in de Premier League, maar keek na slechts een minuut spelen al tegen een achterstand aan. Vitali Mykolenko kon op aangeven van Jack Harrison profiteren van de slaperige start van Palace.

Crystal Palace was direct wakker en kwam na vijf minuten ook direct weer op gelijke hoogte. Eberechi Eze werd gehaakt door oud-PSV'er Jarrad Branthwaite en de bal ging op de stip. Eze nam zelf de verantwoordelijkheid en schoot zijn ploeg koeltjes op 1-1. Even later leek Eze opnieuw een strafschop te krijgen na een nieuwe overtreding van Branthwaite, maar dit keer wilde scheidsrechter Samuel Barrott niet meewerken. De middenvelder werd bestraft met een gele kaart voor een schwalbe.

Everton was allesbehalve kansloos op Selhurst Park en kwam kort na rust zelfs weer op voorsprong. Abdoulaye Doucouré kon eenvoudig binnentikken uit de rebound. Odsonne Edouard trok twintig minuten voor tijd de stand, in een vermakelijk duel, weer gelijk.

De wedstrijd had misschien geen winnaar verdiend, maar die kwam er wel. Invaller Idrissa Gueye kreeg de bal in de 86ste minuut in het strafschopgebied van Doucouré, nam de bal knap mee en schoot koeltjes raak met zijn linkerbeen. Everton klimt door de driepunter weg uit de degradatiezone, Crystal Palace blijft steken in het rechterrijtje.