Engeland

Arsenal - Burnley

In de Premier League heeft Arsenal geprobeerd zaterdag de controle te behouden in de thuiswedstrijd tegen Burnley in het Emirates Stadium. In de tweede helft werd de voorsprong nog verder uitgebreid en won Arsenal met 3-1. Arsenal moest met tien spelers verder na een rode kaart. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Leandro Trossard zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Bukayo Saka, en Arsenal op voorsprong bracht. Josh Brownhill maakte in de 54ste minuut gelijk namens Burnley. Met nog bijna een half uur te gaan bracht William Saliba Arsenal op voorsprong na een assist van Trossard. Oleksandr Zinchenko voerde de voorsprong op in de 74ste minuut. In de 83ste minuut moest Arsenal verder met een man minder toen Fábio Vieira van het veld werd gestuurd met een rode kaart. In de laatste vijf wedstrijden heeft Arsenal drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Burnley vijf nederlagen heeft. In de huidige stand heeft Arsenal 27 punten en staat op de tweede plaats, terwijl Burnley met 4 punten op de negentiende positie staat. Arsenal speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 25 november om 18.30 uur op bezoek bij Brentford in het Gtech Community Stadium.