Uitblinker Toornstra loodst FC Utrecht langs NAC Breda

FC Utrecht heeft zondagmiddag de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning geboekt in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jan Wouters, die zijn vijftigste winstpartij in de Eredivisie behaalde als coach, was duidelijk te sterk voor NAC Breda. In stadion Galgenwaard eindigde het duel in 3-0.

De Utrechters, waar Robbin Ruiter na zijn blessure weer het doel verdedigde in plaats van Jeroen Verhoeven, herpakten zich uitstekend na de 6-0 nederlaag van vorige week op bezoek bij AZ. Tegen NAC gooide Utrecht alle schroom van zich af en liet het bij tijd en wijlen goed combinatiespel zien.

De sterke reeks van Utrecht in eigen huis toonde des te meer aan dat de club bezig is aan een uitstekend seizoen in de competitie. Waar Utrecht lijkt af te stevenen op Europees voetbal, moet NAC Breda de play-offs voor Europa League-voetbal uit het hoofd zetten.

De verhoudingen in Utrecht waren vanaf de aftrap heel duidelijk. Utrecht was, onder aanvoering van uitblinker Jens Toornstra, heer en meester en gaf NAC geen moment het idee dat er iets te halen viel. Het krachtsverschil werd binnen twintig minuten al in cijfers uitgedrukt na de treffer van Toornstra.

VoetbewegingDe middenvelder verzorgde na achttien minuten de tweede treffer met een subtiele voetbeweging, nadat hij vier minuten daarvoor al de assist op de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. De voormalige speler van ADO Den Haag bediende Mike van der Hoorn, die zijn vrije trap op waarde schatte en de 1-0 tegen de touwen kopte.

Het slotakkoord van de wedstrijd was in eerste instantie voor debutant Romano van der Stoep. De achttienjarige aanvaller, afkomstig van amateurvereniging Haaglandia, zette knappe door op rechts en bediende Duplan op maat: 3-0.

Door de overwinning op NAC Breda verstevigt FC Utrecht de zesde plaats met 54 punten. De achterstand op nummer vijf FC Twente, dat eerder deze zondag gelijkspeelde tegen VVV-Venlo, bedraagt een punt. NAC bivakkeert na de nederlaag op plaats dertien met 35 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.