Uitblinker Madueke maakt grote indruk: bondscoach somt vier kwaliteiten op

Noni Madueke was zaterdag de ster van de show bij Jong Engeland. De voormalig PSV'er luisterde zijn invalbeurt tegen Jong Frankrijk op met een doelpunt en twee assists (4-0). Bondscoach Lee Carsley smulde van het optreden van Madueke, die werd uitgeroepen tot Man of the Match.

De Franse beloften hielden voor rust stand in het King Power Stadium van Leicester City, maar gingen in de tweede helft alsnog hard onderuit. Dat kwam voor een belangrijk deel op het conto van Madueke, die het op zijn heupen had. 'Hij viel uitstekend in', zei Carsley tegen de BBC. 'Het was heel prettig om te zien dat hij een doelpunt maakte en twee assists gaf.'

De bondscoach van Jong Engeland is van mening dat Chelsea een ruwe diamant heeft binnengehaald. 'Ik denk dat zijn speelstijl heel goed in de Premier League past. Hij is exciting, snel, direct en heel veelzijdig. Maar we moeten niet vergeten dat hij nog jong is. Hij zal tijd nodig hebben, wedstrijdminuten, de kans om zijn spel te verbeteren. Maar het potentieel is er.'

Madueke maakte tijdens de winterse transferwindow de overstap van PSV naar The Blues. Met die transfer is een bedrag gemoeid dat richting de veertig miljoen euro gaat. De 21-jarige aanvaller speelde tot nu toe vier wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever, maar wacht nog op zijn eerste doelpunt en assist.