Uitblinker Lassina Traoré laat gouden kans op hattrick liggen bij Burkina Faso

Lassina Traoré heeft donderdagavond Burkina Faso aan een overwinning geholpen richting het toernooi om de Afrika Cup. Met een dubbelslag tegen Malawi bezorgde hij zijn land de winst, maar achteraf zal er ook wat onvrede heersen bij de spits van Ajax. Het werd uiteindelijk 3-1 in Ouagadougou.

Drie weken geleden maakte Traoré nog ontzettend veel indruk in de recordoverwinning op VVV-Venlo, in de 0-13 maakte de spits vijf goals en leverde hij drie assists. Ook bij de nationale ploeg liet Traoré zijn scoringsdrift weer zien.

Zijn eerste tegen Malawi maakte Traoré al na twee minuten, hij omspeelde de keeper en werkte de bal in het lege doel. Twintig minuten later was het weer raak voor de Ajax-spits, die ditmaal intikte bij de eerste paal na een voorzet vanaf rechts. Voor Traoré waren dit zijn eerste goals in kwalificatieduels van Burkina Faso, eerder had de spits al wel gescoord in oefeninterlands.

Traoré kreeg in de tweede helft nog een uitgelezen mogelijkheid op zijn eerste hattrick in dienst van de nationale ploeg, maar die kans verprutste de jongeling zelf door een penalty te missen. De achttienjarige spits werd in de slotfase naar de kant gehaald, waarna Malawi het nog even spannend maakte. Verder kon het uitspelende land echter niet doordrukken, vlak voor tijd werd de marge weer naar twee getild via Bryan Dabo.

Burkina Faso boekt dus dankzij Traoré zijn tweede overwinning in de kwalificatieperiode richting de strijd om de Afrika Cup. Het land staat net als koploper Oeganda op zeven punten na drie wedstrijden.