Uitblinker Kameni laat gemis Messi en Suárez bij Barça voelen

Reacties

Barcelona heeft zaterdag ondanks een kansenregen doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Málaga. De Catalaanse club had voorin te weinig stootkracht zonder de zieke Lionel Messi en de geschorste Luis Suárez.

Uitblinker Kameni laat gemis Messi en Suárez bij Barça voelen

Trainer Luis Enrique moest vooraf puzzelen. De aanval werd gevormd door Arda Turan, Paco Alcácer en Neymar, het enige overgebleven onderdeel van het gouden MSN-trio. Naast Messi en Suárez ontbrak Andrés Iniesta nog altijd wegens een knieblessure. Neymar stond daardoor in de schijnwerpers en de meeste aanvallen gingen via 'zijn' linkerflank.

Gezien het aantal kansen en het overwicht aan balbezit hadden de Catalanen in de eerste helft op een comfortabele voorsprong kunnen staan. De eindpass ontbrak echter nog bij de gehavende ploeg, die duidelijk de afwezigheid van Messi, Suárez en Iniesta voelde. Vlak na rust lag de bal er zelfs bijna aan de andere kant in. De snel uitkomende doelman Marc-André Ter Stegen verkeek zich op een steekpass van Juanpi op Juan Carlos, maar de linksbuiten schoot naast.

Met nog twintig minuten op de klok kreeg de thuisploeg ook een numeriek overtal. Málaga-verdediger Diego Llorente, die wordt gehuurd van Real Madrid, kreeg een directe rode kaart nadat hij met gestrekt been inkwam op Neymar. De 24-jarige Braziliaan miste in de extra tijd nog een grote kans. Hij kreeg alle ruimte om te koppen, maar keeper Carlos Kameni bokste de bal net op tijd weg. De doelman uit Kameroen lag even later weer in de weg. Toen de daarna de blessuretijd verder ging, kreeg Juan Carlos ook een rode kaart omdat hij daar een opmerking over maakte tegen de scheidsrechter.

Niet gescoord
Barcelona, dat woensdag in de Champions League op bezoek gaat bij Celtic, verzuimt het om - al dan niet tijdelijk – de koppositie te grijpen. De Catalanen kwam tegen Málaga voor het eerst in 49 thuisduels niet tot scoren. Real Madrid staat bovenaan met 27 punten, één meer dan Barça. Bij winst in de stadsderby tegen Atlético Madrid later op de zaterdag kan De Koninklijke uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.