Barcelona stapt naar hoogste rechter in 'schoengate' Messi

Reacties

Barcelona wil de gele kaart die Lionel Messi eerder deze maand incasseerde op bezoek bij Sevilla koste wat kost kwijtgescholden zien worden.

Barcelona stapt naar hoogste rechter in 'schoengate' Messi

De Catalaanse club is volgens verschillende Spaanse media zelfs naar het CAS, het hoogste sporttribunaal, gestapt nadat een gebruikelijke beroepsprocedure geen soelaas bood.

De Argentijn werd op 6 november tijdens het duel in Sevilla, dat Barcelona met 1-2 won, op de bon geslingerd omdat hij zijn even daarvoor verloren schoen in de ogen van arbiter Santiago Jaime Latre te traag aantrok in een vermeende poging tijd te rekken.

Barcelona hoopte dat de gele kaart via de instanties in Spanje kon worden teruggedraaid, maar nu dat sinds donderdag definitief onmogelijk is, vestigt de club zijn hoop op het CAS. Het is nog niet bekend wanneer er uitspraak wordt gedaan.

Het was Messi's derde gele kaart in dit seizoen, één die nog geen schorsing betekent. De Argentijn is dus gewoon inzetbaar in het thuisduel met Málaga van zaterdag (aftrap 16.15 uur). Luis Suárez is wél geschorst voor die competitiewedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.