Uitblinker Hart van schlemiel naar held van de natie

Reacties

Joe Hart gaat na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië (0-0) in ieder geval voor even als held van Engeland door het leven. Interim-bondscoach Gareth Southgate dankt zijn doelman dat hij de schade beperkt heeft weten te houden.

Uitblinker Hart van schlemiel naar held van de natie

'We hebben dit punt aan onze keeper te danken. Joe was geweldig. Hij was fantastisch en is op zijn best als hij kalm is. Daar heb ik het deze week met hem over gehad en vanavond was hij op zijn sterkst', aldus de lovende Southgate tegenover de BBC.

Over het spel van zijn volledige elftal was de tijdelijke opvolger van Sam Allardyce minder te spreken. Slovenië kreeg met name door slordigheden kansen, maar liet na Engeland echt pijn te doen. 'Het is duidelijk dat we beter kunnen, dat kan iedereen zien. De kansen kwamen wel voort uit fouten van ons of standaardsituaties. We wilden zes punten halen in deze interlandperiode, maar ik nam het roer over toen het enorm onrustig was en moest alles weer in balans brengen. We liggen desondanks op schema om het WK te halen. Nu ga ik eerst eens wat rust nemen in de komende dagen.'

Hart keert met een goed gevoel terug naar Turijn, waar hij op huurbasis speelt voor Torino. Bij Manchester City was de goalie overbodig onder manager Pep Guardiola. Plots was Hart niet meer de eerste doelman bij de topclub. Dat hij zijn waarde heeft bewezen tegen Slovenië, doet de doelman daarom extra goed.

'Dit was mijn beste wedstrijd sinds een tijd, maar dat kwam ook voornamelijk door fouten van onszelf', legt Hart uit. 'Slovenië heeft er een gevecht van gemaakt en doelman Jan Oblak speelde een geweldige wedstrijd. We weten dat het beter moet, maar kwalificeren voor het WK is het belangrijkste. Mijn lichaam doet pijn, het zal lastig zijn om op te staan morgen. Ik landde op het frame van het doel bij een redding. Maar het is 0-0 gebleven en daar moeten we het mee doen.'

Stand Groep F
Engeland 3-7 (3-0)
Litouwen 3-5 (5-3)
Slovenië 3-5 (3-2)
Schotland 3-4 (6-5)
Slowakije 3-3 (3-2)
Malta 3-0 (1-9)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.