Uitblinker Bergkamp krijgt Reds niet klein

Dennis Bergkamp was met een (halve) assist én een treffer namens Arsenal de grote man op Anfield Road. Toch bleek het niet voldoende voor de overwinning: 2-2. Newcastle United nestelde zich tussen de koplopers, door in de slotfase te winnen bij Spurs, 0-1.

De openingsfase van het duel tussen Liverpool en Arsenal was voor de thuisploeg, waar Jurek Dudek door de zware blessure van Chris Kirkland weer eens in de basis mocht beginnen. Het was echter de ploeg uit Londen die al in de achtste minuut een voorsprong nam.

Dennis Bergkamp bereikte Thierry Henry met een splijtende pass, waarna deze nog op Dudek strandde. Robert Pires had in de rebound het lege doel voor het uitzoeken: 0-1.

Er ontspon zich op Anfield Road een boeidende wedstrijd, waarin Arsenal vaak de bovenliggende partij was. Toch kreeg Michael Owen namens de Reds halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. David Seaman, vaak afgeschreven, redde echter knap met zijn voeten op de inzet van Owen.

Zeven minuten na de pauze kreeg de thuisploeg loon naar werken via een treffer van John Arne Riise: 1-1. De klasse van de titelpretendent uit Londen verloochende zich echter niet en na een dik uur spelen leek uitblinker Dennis Bergkamp de winnende treffer van zijn rekening te nemen: 2-1. Kort voor het einde besloot Arsène Wenger Bergkamp naar de kant te halen, maar werd daar prompt voor gestraft. Want het al leeggespeelde Liverpool kwam daardoor in blessuretijd via Emile Heskey nog langszij: 2-2.

In London moest Newcastle United het opnemen tegen Tottenham Hotspur. Het treffen leek lange tijd doelpuntloos te eindigen, maar het venijn zat 'm in de staart. Jermaine Jenas zorgde in blessuretijd voor de winnende treffer (0-1), waardoor de Magpies zich tussen Arsenal en Manchester United aan de kop van het Premiership nestelden. Charlton Athletic won bij West Bromwich Albion met dezelfde cijfers. Hier werd Shaun Bartlett (doelpunt na een uur voetballen) de matchwinner.

Manchester City, dat zich vanaf donderdag versterkt weet met Robbie Fowler, kende een heerlijke avond tegen Fulham. Het werd op Maine Road 4-1, via treffers van Nicolas Anelka, Ali Benarbia, Marc-Vivien Foé en Shaun Wright-Phillips. Steed Malbranque scoorde tegen. Ook West Ham United won weer eens, van Blackburn Rovers. Paolo Di Canio (uit een strafschop) en Jermain Defoe zorgde voor de Londense goals; Dwight Yorke maakte de eretreffer: 2-1.