Uitblinkende Ribéry zet zieltogend AC Milan in San Siro te kijk

AC Milan is door de nederlaag op eigen veld tegen Fiorentina nog verder weggezakt. AS Roma en Lazio hadden zondag wel reden voor een lach.

AC Milan
AC Milan
1 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Het zijn zware tijden voor AC Milan. Terwijl stadsgenoot en rivaal Internazionale het ene na het andere succes boekt, doen de Rossoneri verwoede en vooralsnog vergeefse pogingen een antwoord te vinden op de (sportieve) crisis. Het bezoek van het eveneens slecht begonnen Fiorentina leverde allerminst een welkome adempauze op.

Het duel van de worstelende grootheden in het Italiaanse voetbal in San Siro werd een prooi voor de ploeg uit Florence. Fiorentina kwam binnen een kwartier op voorsprong. Erick Pulgar velde het vonnis uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Federico Chiesa.

Het ging in de tweede helft van kwaad tot erger voor Milan. Scheidsrechter Piero Giacomelli was aanvankelijk nog mild na een nare overtreding van Mateo Musacchio op Franck Ribéry, maar veranderde de kleur van de kaart van geel naar rood na advies van de VAR. Gaetano Castrovilli vergrootte het Florentijns feest én daarmee het Milanese leed. Dat doelman Gianluigi Donnarumma nog een strafschop van Chiesa keerde was niet meer dan een doekje voor het bloeden, zoals dat ook gold voor de fraaie eretreffer Rafael Leão. Want Ribéry had daarvoor de Milanese defensie te kijk gezet met de 0-3 als resultaat en daarmee zijn rol als uitblinker onderstreept.

Lecce
Lecce
0 - 1
AS Roma
AS Roma

Twee zeges op rij hadden Lecce vertrouwen gegeven voor het duel met AS Roma, dat na de midweekse thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo op revanche uit was. Pas in de tweede helft werd de strijd der Giallorossi in het voordeel van de Romeinse gasten. Edin Dzeko maakte op aangeven van Henrikh Mkhitaryan met een kopbal het verschil in Lecce, waar Aleksandar Kolarov een strafschop namen de gasten miste. Roma, waar Justin Kluivert de negentig minuten volmaakte, is door de zege geklommen naar de zesde plaats.

Lazio
Lazio
4 - 0
Genoa
Genoa

Voor Bobby Adekanye was het een bijzondere dag. De twintigjarige Nederlander van Lazio maakte als invaller zijn eerste minuten in de Serie A. Dat deed de voormalig Ajacied in een wedstrijd die werd gekleurd door Ciro Immobile. De aanvaller was afgelopen week nog laaiend geweest vanwege zijn degradatie tot bankzitter. Tegen Genoa keerde hij in volle glorie met een goal en een assist terug als basiskracht bij Lazio, dat dankzij doelpunten van Sergej Milinkovic-Savic, Stefan Radu en Felipe Caicedo met ruime cijfers won.