Sánchez volop in de schijnwerpers bij perfect Inter

Reacties

Internazionale heeft zaterdag ook het zesde Serie A-duel van het seizoen gewonnen. Alexis Sánchez bleef ondanks een schlemielige rode kaart de held op weg naar de week van de waarheid.

Sánchez volop in de schijnwerpers bij perfect Inter
Sampdoria
Sampdoria
1 - 3
Internazionale
Internazionale

Internazionale verloste eind augustus Sánchez en Manchester United voor minimaal een jaar van elkaar. De Chileense grootverdiener was op een dood spoor beland op Old Trafford en verlangde naar een omgeving met vertrouwen in zijn kunnen. Bij de Nerazzurri dacht hij die te hebben gevonden.

Het duurde wel even voordat Sánchez ook daadwerkelijk zijn draai had gevonden in Milaan. Na twee korte invalbeurten achtte trainer Antonio Conte de tijd rijp voor het basisdebuut van de Chileen. In Stadio Luigi Ferraris betaalde Sánchez dat vertrouwen terug.

In de twintigste minuut speelde hij een even onbewuste als doorslaggevende rol bij de 0-1. Het afstandsschot van Stefano Sensi werd zo door de Chileen van richting veranderd dat Sampdoria-doelman Emil Audero kansloos was. Twee minuten later moest Sánchez wachten op het (positieve) VAR-advies voor hij de felicitaties in ontvangst kon nemen voor zijn eerste treffer in dienst van Inter. Na een mislukt schot van Sensi was hij er als de kippen bij om bij de tweede paal raak te schieten. Het was zijn eerste competitiedoelpunt sinds 6 oktober 2018.

Huurlingen Sensi en Sánchez hadden de Nerazzurri op koers gezet voor een evenaring van een clubrecord uit 1966, toen ook de eerste zes duels van het seizoen werden gewonnen. Toen eindigde Inter overigens als tweede achter Juventus.

Maar juist door toedoen van Sánchez werd het zaterdag in Genua nog wat bibberen voor Inter. De aanvaller maakte zich kort na rust in de ogen van scheidsrechter Gianpaolo Calvarese schuldig aan een schwalbe en moest die actie bekopen met een gele kaart. Aangezien hij voor rust ook al op de bon was gegaan, moest de Chileen van het veld.

Vanuit de catacomben moest Sánchez ervaren dat Jakub Jankto in de 55ste minuut Sampdoria aan de aansluitingstreffer hielp. Een klein half uur voor tijd herstelde Roberto Gagliardini de marge namens Internazionale, dat zonder kleerscheuren het einde van de wedstrijd haalde en zo extra vertrouwen tankte voor het zware programma.

Woensdag treedt Inter in de Champions League aan tegen Barcelona en vier dagen later krijgt het in de Serie A Juventus op bezoek. Dat laatste duel moest Sánchez door zijn rode kaart vanaf de tribune volgen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
De Vrij niet bezig met kampioenschap: 'We moeten niet teveel praten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.