Gouden hart met De Vrij loodst Inter weer naar koppositie

Het vernieuwde Internazionale heeft ook zijn vijfde wedstrijd in het nieuwe Serie A-seizoen gewonnen. Tegen Lazio had de ploeg van Stefan de Vrij opnieuw aan één goal genoeg. Concurrent Napoli leed pijnlijk puntenverlies.

Internazionale
1 - 0
Lazio
Lazio

Tegenover VI vertelde De Vrij na de gewonnen derby tegen AC Milan al over het bezeten trainingswerk van Antonio Conte. Het tot vervelens toe schaven aan de speelwijze van de tacticus werpt direct vruchten af, want de organisatie bij Inter staat uitstekend. In de eerste vier duels werd maar één goal geincasseerd en tegen Lazio bleek de defensie opnieuw kampioenswaardig. De Vrij maakte zaterdag overigens duidelijk nog niet met de titel bezig te zijn. 'We moeten niet teveel praten.'

Bekijk hier het interview met Stefan de Vrij.

Toch moet de start van Inter bij Juventus angst inboezemen. Met het systeem met wingbacks komt het elftal uit Milaan makkelijker tot kansen en de aanvallende vleugelverdedigers waren tegen Lazio ook beslissend. Uit een voorzet van linksback Cristiano Biraghi kopte rechtsback Danilo D'Ambrosio in de 23ste minuut de 1-0 binnen. Zo'n voorsprong is voor Inter extra geruststellend vanwege de kracht centraal achterin. De Vrij vormde tegen zijn oude club opnieuw met Diego Godín en Milan Skriniar het hart van de verdediging.

Inter zocht in de tweede helft nog wel naar meer, maar een tweede goal bleef uit. Conte en co staan voor een belangrijke reeks, met na de uitwedstrijd tegen Sampdoria van zaterdag Barcelona en Juventus als tegenstanders. De Nerazzurri hebben nu een voorsprong van twee punten op de grote concurrent in het zwartwit.

Napoli
Napoli
0 - 1
Cagliari
Cagliari

Napoli haakt voorlopig af bij de toptwee na een teleurstellend resultaat tegen Cagliari. Carlo Ancelotti koos voor een zeer aanvallende opstelling, met Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Hirving Lozano en José María Callejón die er vanaf de aftrap stonden. Het was niet genoeg om door de muur van de bezoekers te breken. Lozano speelde teleurstellend en was de minst gevaarlijke aanvaller.

De van PSV gehaalde Mexicaan werd in de 65ste minuut gewisseld voor Fernando Llorente. In een poging de bevrijdende 1-0 toch nog te forceren, bracht Ancelotti even later ook nog Arek Milik binnen de lijnen voor Insigne. Napoli ging directer spelen, maar de luchtmacht kon het verschil ook niet maken. Het was eenrichtingsverkeer en Cagliari liet tot de 88ste minuut niet eens een schot op doel noteren. Des te frustrerender was het voor Napoli dat het bij de eerste poging tussen de palen raak was. Lucas Castro zorgde ervoor dat er drie punten gestolen werden in het Stadio San Paolo. Tot overmaat van ramp kreeg de gefrustreerde Kalidou Koulibaly kort na de 0-1 ook nog direct rood. Hij mist zondag de thuiswedstrijd tegen Brescia.