Uitblinkende Alli laat zich zien aan Mourinho met omhaal à la Giroud

Reacties

Mede dankzij een fantastische goal van Dele Alli heeft Tottenham Hotspur woensdagavond eenvoudig de achtste van de Europa League bereikt. Met Steven Bergwijn in de basis kwam de ploeg van José Mourinho ook in de return niet in de problemen tegen Wolfsberger AC.

Uitblinkende Alli laat zich zien aan Mourinho met omhaal à la Giroud
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
4 - 0
Wolfsberger AC
Wolfsberger AC

De Oostenrijkers troefden in de groepsfase Feyenoord nog af, maar vorige week bleek al dat het in de Premier League worstelende Spurs een flinke maat te groot was (1-4). Toen was het Gareth Bale die met een goal en een assist aan Mourinho liet zien dat hij van waarde kan zijn, zes dagen later deed Alli dat. De Engelse middenvelder kwam in de Premier League nog maar zes keer in actie en moet het vooral doen met minuten in de Engelse bekertoernooien en de Europa League, maar toonde woensdag weer eens een glimp van zijn klasse. Met een omhaal à la Olivier Giroud zette hij Spurs op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enkele minuten na rust onderscheidde Alli zich opnieuw door met een voorzet richting de tweede paal Carlos Vinícius te bedienen. De Braziliaanse spits, die Harry Kane verving in de basis, had vlak voor rust nog een grote kans gemist, maar kon zo alsnog zijn vijfde Europa League-goal van het seizoen maken. Bergwijn begon ook voor het eerst sinds 10 februari weer in de basis, maar kon zich niet onderscheiden. Lucas Moura verving hem in de 69ste minuut. Op dat moment kwam ook Bale binnen de lijnen en de Welshman maakte enkele minuten later met een verwoestend schot de 3-0, weer was Alli de aangever.

Mourinho zal het met goedkeuring hebben bekeken. De Portugees gaf onlangs een duidelijk signaal af aan het duo door te stellen dat zij echt zelf in de hand hebben of ze speeltijd krijgen. Die kans is nu weer iets groter, zoals Spurs zelf ook uitzicht op een hoofdprijs en plaatsing voor de Champions League houdt. Het winnen van de Europa League levert immers een direct ticket op, wat in de Premier League ver weg is. Het resultaat tegen Wolfsberger is wel goed voor het vertrouwen, al heeft Mourinho daaraan geen gebrek. Vinícius maakte er op aangeven van debutant Dane Scarlett namelijk ook nog 4-0 van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.