UEFA-deskundigen belonen Robben met hoogste cijfer

In de ogen van de UEFA-deskundigen was Arjen Robben zaterdag tegen Denemarken opvallend genoeg de beste man van veld. Sterker nog, geen speler op dit EK haalde een hoger cijfer dan de Oranje-international.

UEFA-deskundigen belonen Robben met hoogste cijfer

Nederland beleefde zaterdag een frustrerende avond tegen Denemarken. Ook Robben liet de nodige kansen onbenut. Of de merkwaardige waardering voor de aanvaller een schrale troost is, is zeer de vraag.

De UEFA-beoordelaars gaven hem op basis van verzamelde data (onder andere passes en doelpogingen) over zijn bijdrage aan het kansenfestival het hoogste cijfer: 9,59. Veel ruimte voor verbetering is er opvallend genoeg kennelijk niet. Met een doelpunt zou Robben ongetwijfeld de maximale score van een tien hebben benaderd.

Overigens was volgens de UEFA-deskundigen ook Robin van Persie zaterdag goed bezig. De Oranje-aanvaller scoorde een 8,95 en bleef daarmee doelpuntenmaker Michael Krohn-Dehli en AZ-linksback Simon Poulsen voor. Keeper Stephan Andersen eindigde met 9,17 op een tweede plaats in de strijd om de titel man van de wedstrijd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's