UEFA wil Zuid-Amerikaanse landen verwelkomen in Nations League

Reacties

De UEFA en de CONMEBOL maakten deze week bekend dat Europees kampioen Italië en Copa América-winnaar Argentinië volgend jaar tegen elkaar spelen onder de noemer 'Finalissima' en de bonden willen nu een stap verder gaan in de samenwerking. Het plan is om vanaf 2024 Zuid-Amerikaanse landen deel te laten nemen aan de Nations League.

UEFA wil Zuid-Amerikaanse landen verwelkomen in Nations League
© Pro Shots

De 'Finalissima' op 1 juni 2022 dient als startsein voor het samenwerkingsverband tussen de UEFA en de CONMEBOL. 'De komende UEFA Nations League is de laatste in de huidige vorm', zei Zbigniew Boniek, de Poolse vice-voorzitter van de UEFA, na de loting van de Nations League 2022-23, tegen Meczyki. Oranje werd bij de loting gekoppeld aan België, Wales en Polen.

'We hebben een ontmoeting met de CONMEBOL gehad. Het is de bedoeling dat vanaf 2024 landen uit Zuid-Amerika meedoen aan de Nations League. Hoe dat format eruit gaat zien? Daarover zijn we nog in gesprek. De speelkalender is al behoorlijk volgepland, dus we hebben niet heel veel mogelijkheiden', aldus voormalig Juventus-ster Boniek.

Het plan zou zijn om zes CONMEBOL-landen toe te laten treden tot Nations League A en vier landen naar Nations League B te verwijzen. Omdat veel Zuid-Amerikaanse spelers bij Europese clubs spelen zou het nieuwe plan van de UEFA en de CONMEBOL ook moeten bijdragen aan het verminderen van de reisdagen voor de internationals uit Zuid-Amerika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.