'UEFA wil zomerse ontknoping Europese toernooien'

Reacties

De UEFA is voornemens de resterende Champions League- en Europa League-duels in juli en augustus af te werken, zo bericht de Duitse zender ZDF woensdagmiddag.

'UEFA wil zomerse ontknoping Europese toernooien'
© Pro Shots

Van een officiële mededeling is nog geen sprake. De UEFA is rond 12.00 uur begonnen aan een videoconference, waarin vertegenwoordigers van nationale bonden worden bijgepraat over de voortgang van de vijftien dagen geleden ingestelde werkgroepen.

Deze comités kregen de opdracht te kijken naar de voetbalkalender en bijvoorbeeld de impact van wijzigingen op de transfermarkt. Veel contracten lopen immers op 30 juni af. De UEFA zal deze regelgeving dus tijdelijk moeten laten aanpassen door de FIFA, die toch al bezig is met deze materie.

Volgens de ZDF is het idee van de UEFA om de Europese toernooien zoals gebruikelijk parallel te laten verlopen met de nationale competities. De juni-interlands gaan dan naar de herfst en de kans is groot dat het nieuwe Europese seizoen later zal beginnen. Het uitvoerend comité van de UEFA, het belangrijkste beslissingsorgaan van de bond, heeft de plannen naar verluidt nog niet goedgekeurd.

De Champions League is momenteel pas halverwege de achtste finale: vier kwartfinalisten staan vast. In de Europa League zijn slechts zes heenduels in de achtste finale afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.