UEFA voorkomt nieuwe confrontatie tijdens Roma-Bodø/Glimt

Reacties

Kjetil Knutsen en Nuno Santos zullen elkaar donderdag tijdens de return in de Conference League niet tegenkomen. De trainer van Bodø/Glimt en de keeperstrainer van AS Roma zijn voorlopig geschorst door de UEFA, dat een onderzoek heeft lopen naar een voorval dat na afloop van de heenwedstrijd plaatsvond.

UEFA voorkomt nieuwe confrontatie tijdens Roma-Bodø/Glimt
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
4 - 0
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Aanvankelijk werd Knutsen er vanuit Romeinse zijde van beticht dat hij Santos na afloop van de wedstrijd had aangevallen. De trainer van de Noorse club weersprak dat en vertelde dat juist hij het slachtoffer was van een aanval. De club meende een video van het incident te hebben gezien en deed aangifte bij de Noorse politie.

Knutsen vertelde op de clubsite van Bodø/Glimt dat Santos hem aanviel. 'Hun keeperstrainer greep me bij mijn nek en duwde me tegen de muur aan. Dan is het in mijn ogen natuurlijk dat ik mezelf verdedig.'

Na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sandefjord van zondag kwam Knutsen nog terug op het moment. 'Het was zo erg dat ik heb getwijfeld of ik wel door wilde. Dit stond zo ver van mij, de club en de waarden van het Noorse voetbal af. Ik moest alle kracht in mezelf bijeenrapen om hieruit te komen', zei Knutsen tegen de krant Avisa Nordland.

De UEFA doet nog onderzoek naar het incident. De Europese voetbalbond besloot daarom om zowel Knutsen als Santos voorlopig te schorsen voor alle Europese wedstrijden. Bodø/Glimt zal het donderdag dus zonder zijn hoofdtrainer moeten stellen en is daar ontsteld over. 'We zijn verrast en geschokt door de beslissing van de UEFA. We gaan in beroep', laat de club weten via de eigen kanalen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FK Bodø/Glimt
Meer over FK Bodø/Glimt
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.