UEFA tikt Ronaldo en co op de vingers na flesjesincidenten

Reacties

De UEFA heeft middels een officieel bericht aan alle deelnemende teams gereageerd op de ophef die is ontstaan na acties van Cristiano Ronaldo en Paul Pogba eerder deze week. De sponsoren van het EK worden door de Europese voetbalbond beschermd.

UEFA tikt Ronaldo en co op de vingers na flesjesincidenten
© Pro Shots

Tijdens de persconferentie van Portugal afgelopen maandag liet Ronaldo duidelijk blijken weinig te hebben met Coca-Cola. Hij verplaatste de twee flesjes van de frisdrankgigant die voor zijn neus waren geplaatst en hield een flesje water in de lucht om zo duidelijk te maken dat water drinken een betere keuze is. Paul Pogba deed tijdens de persconferentie na de zege van Frankrijk op Duitsland iets soortgelijks door een Heineken-flesje weg te halen, al zou de middenvelder dat ook uit religieuze overwegingen hebben gedaan omdat hij tegen het drinken van alcohol is.

Het verwijderen van flesjes van sponsoren dreigt een trend te worden. De Italiaanse middenvelder Manuel Locatelli verwijderde woensdag ook al een drankje van Coca-Cola. De UEFA heeft de situatie even aangekeken en besloot om donderdag een statement naar alle nationale bonden te sturen.

'De UEFA heeft de deelnemende teams eraan herinnerd dat partnerships cruciaal zijn voor het organiseren van een toernooi als dit en voor de verdere ontwikkeling van het voetbal in Europa, ook voor het jeugd- en het vrouwenvoetbal', laat de UEFA via een woordvoerder nemen. De toernooiorganisator heeft wel laten weten dat het een uitzondering is als een speler uit religieuze overwegingen niet met een bepaald product geassocieerd wil worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.