UEFA stelt Atlético teleur met extra duel schorsing voor Griezmann

Reacties

Na de rode kaart voor Antoine Griezmann in de heenwedstrijd tegen Liverpool besloot Atlético Madrid hem al buiten de selectie te houden voor het returnduel, maar de Franse aanvaller mist ook de volgende topper in de Champions League. De tuchtcommissie van de UEFA heeft Griezmann een schorsing voor twee duels opgelegd, zo is (nu pas) gecommuniceerd naar de club.

UEFA stelt Atlético teleur met extra duel schorsing voor Griezmann
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
AC Milan
AC Milan

Griezmann kreeg al op 19 oktober rood in het thuisduel met Liverpool (2-3 verlies). De teruggekeerde aanvaller raakte in een poging een hoge bal aan te nemen met zijn schoen tegenstander Roberto Firmino in de nek. Scheidsrechter Daniel Siebert was onverbiddelijk en trok rood, bijna een maand later is dus uitspraak gedaan door de Europese voetbalbond.

Ondanks het pleidooi van Atlético Madrid dat er van opzet geen sprake was, is Griezmann voor twee duels in de Champions League geschorst. Tijdens de tweede wedstrijd tegen Liverpool (2-0 verlies) zat Griezmann al een deel van zijn schorsing uit, maar door deze uitspraak is de Fransman er ook niet bij als Atlético Madrid over een week thuis tegen AC Milan speelt. Atleti staat er niet goed voor in Groep B van de Champions League, maar heeft kwalificatie nog in eigen hand.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.