UEFA start onderzoek naar Instagram-tirade Neymar

Reacties

De UEFA is een disciplinair onderzoek gestart naar de veelbesproken Instagram-post van Neymar na afloop van de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League.

UEFA start onderzoek naar Instagram-tirade Neymar

De geblesseerde sterspeler van de Franse topclub sprak schande van de penalty die Manchester United in de slotfase kreeg na een handsbal van Presnel Kimpembe. 'Dit is een schande, ze zetten vier mensen neer die helemaal niets weten over voetbal om voor de VAR naar de herhaling te kijken. Dit is geen penalty. Hoe kan het hands zijn als de bal tegen zijn rug aankomt! Go **** yourselves!'

Trainer Thomas Tuchel nam het na afloop op voor Neymar. 'Natuurlijk is het een heftige reactie. Soms reageer je na een na een groot gevecht zo emotioneel dat je woorden gebruikt die je uren later terugneemt. Hij wilde weer met ons meedoen in de kwartfinale en zat nagelbijtend naar elke wedstrijd te kijken die wij speelden, dus wees niet te streng voor hem', zei de Duitse coach na de uitschakeling tegen United.

Tuchel stelde daarom dat er niet al te zwaar moest worden getild aan de heetgebakerde reactie van de Braziliaanse aanvaller. 'In het heetst van de strijd is zoiets snel getikt op een smartphone.' De UEFA ziet dat dus mogelijk anders. Het is nog niet bekend tot wat voor straf het eventueel kan leiden. In het geval van een schorsing zou dat pas voor komend seizoen gelden, omdat PSG al is uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.