UEFA spreekt verzoek om uitstel EK tegen

Reacties

De UEFA spreekt tegen dat er Europese voetbalbonden zijn die hebben gevraagd het EK met een jaar uit te stellen vanwege de verspreiding van het coronavirus, zoals enkele Italiaanse kranten dinsdagochtend berichtten.

UEFA spreekt verzoek om uitstel EK tegen
© Pro Shots

'Totaal onwaar', stelt een woordvoerder van de Europese voetbalbond in gesprek met AP. Met name in Italië wordt er veel gespeculeerd over de invulling van de voetbalkalender, nu er zeker tot 3 april geen sportwedstrijden meer worden georganiseerd.

Volgens AP stelt de UEFA juist alles in het werk om ervoor te zorgen dat EURO 2020 'gewoon' komende zomer kan worden afgewerkt. Hiertoe zou inmiddels al een beroep zijn gedaan op regeringen.

De voetbalfederatie heeft inmiddels de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) aangehaakt voor advies. Volgens de WGO zal het coronavirus waarschijnlijk nog niet zijn ingedamd tegen 12 juni, wanneer Italië en Turkije het EK in gang zouden moeten zetten in Rome.

De UEFA zou spelen met de gedachte om bepaalde wedstrijden te verplaatsen naar andere steden in geval van nood. Het EK wordt afgewerkt in twaalf verschillende steden over heel Europa.

Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.