UEFA schorst Buffon na woede-uitbarsting in Champions League

Reacties

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Gianluigi Buffon voor drie wedstrijden geschorst na zijn rode kaart en opmerkingen rond de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Real Madrid.

UEFA schorst Buffon na woede-uitbarsting in Champions League

Buffon stond met Juve op 11 april tegenover Real Madrid in de kwartfinale van het miljardenbal. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Real Madrid bij een 0-3 achterstand een cruciale strafschop. Buffon ontstak in woede na de beslissing van de scheidsrechter en kreeg rood.

De ingevallen doelman Wojciech Szczęsny kon de strafschop van Cristiano Ronaldo vervolgens niet keren, waardoor De Koninklijke ondanks een 1-3 nederlaag naar de halve finale van de Champions League ging.

Buffon, die vorige maand aankondigde dat dit zijn laatste seizoen in dienst van Juventus was, haalde ook na de wedstrijd uit naar scheidsrechter Michael Oliver. Dit gedrag, in combinatie met de rode kaart, levert Buffon dus een schorsing van drie Europese wedstrijden op.

Of Buffon deze wedstrijden ook daadwerkelijk uit gaat zitten, is niet zeker. De keeper kondigde dus aan dat hij stopt bij Juventus en verschafte nog geen duidelijkheid over zijn voetbaltoekomst. De kans bestaat dat de routinier besluit om te stoppen met keepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.