'UEFA overweegt versnelde invoering VAR'

Reacties

De videoarbiter maakt mogelijk nog dit seizoen zijn intrede in de Champions League. Volgens de BBC bekijkt de UEFA bekijkt of een versnelde invoering mogelijk is.

'UEFA overweegt versnelde invoering VAR'

De videoarbiter zou aanvankelijk geleidelijk in 2019 worden ingevoerd. In september werd het groene licht gegeven om bij de start van het nieuwe Europese seizoen de VAR in te zetten bij duels onder de UEFA-vlag.

'We hebben er vertrouwen in dat we tot augustus 2019 nog genoeg tijd hebben om voor een robuust systeem te zorgen en de wedstrijdofficials te trainen, zodat we de VAR efficiënt en succesvol kunnen implementeren in de Champions League, het mondiale vlaggenschip van het clubvoetbal', zei president Aleksander Ceferin toen.

De angst voor grote fouten in grote wedstrijden én de goede ervaringen van de VAR op het afgelopen WK hebben gezorgd voor een heroverweging. De strafschop voor Manchester City na de struikelpartij van Raheem Sterling was een extra argument de technische hulpmiddelen in te gaan zetten.

Bovendien is er bij de UEFA vertrouwen dat er genoeg videoarbiters zullen zijn opgeleid om die bij de laatste duels in de Champions League in te zetten. In december wordt een besluit verwacht als het uitvoerend orgaan van de UEFA samenkomt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.