UEFA zet licht op groen voor VAR in Champions League

Reacties

Vanaf komend seizoen zal ook de UEFA gebruik maken van de video-scheidsrechter. De Europese voetbalbond meldt dat de VAR onder meer zijn intrede zal doen in de Champions League.

UEFA zet licht op groen voor VAR in Champions League

De eerste wedstrijden onder de UEFA-vlag onder toeziend oog van de VAR zullen in augustus 2019 zijn in de play-offs van de CL en het duel om de Europese Super Cup. Ook op het EK 2020, in de Europa League (vanaf 2020/21) en de Nations League-finale van 2021 zullen scheidsrechters ondersteuning krijgen van videobeelden.

'We hebben er vertrouwen in dat we tot augustus 2019 nog genoeg tijd hebben om voor een robuust systeem te zorgen en de wedstrijdofficials te trainen, zodat we de VAR efficiënt en succesvol kunnen implementeren in de Champions League, het mondiale vlaggenschip van het clubvoetbal', aldus president Aleksander Ceferin.

Tot dusver zag de UEFA af van het introduceren van de VAR, omdat het nog uitgebreider wilde testen met het systeem. Afgelopen zomer was de video-arbiter al wel actief op het WK in Rusland, terwijl ook de Eredivisie en diverse grote buitenlandse competities er dit seizoen gebruik van maken.

EK
Het uitvoerend comité van de UEFA is vandaag bijeengekomen in het hoofdkwartier in Nyon en bepaalde verder onder meer dat er op 2 december in Dublin wordt geloot voor de kwalificatiereeks van het EK 2020. Later vandaag wordt ook bekend wie de organisator van het EK 2024 wordt: Duitsland of Turkije. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.