Behoedzame UEFA wil VAR vanaf 2019 inzetten in Champions League

Reacties

Vanaf volgend seizoen wordt er in de Champions League gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter. Dat is het plan van de UEFA, openbaart voorzitter Aleksander Ceferin.

Behoedzame UEFA wil VAR vanaf 2019 inzetten in Champions League

In februari liet Ceferin nog weten dat er dit seizoen in ieder geval nog géén VAR zou zijn in het miljoenenbal. 'Op het WK zal de videoref wel gebruikt gaan worden. Maar volgend seizoen nog niet in de Champions League, dat kan ik jullie al wel vertellen. Ik ben er zeker niet tegen, er is namelijk geen weg meer terug. Maar we moeten de scheidsrechters wél goed opleiden', sprak hij toen.

Enkele dagen geleden liet Ceferin nog weten dat hij nog altijd niet helemaal overtuigd is van de VAR, omdat het in sommige gevallen nog niet vlekkeloos werkt. 'Het idee is om het vanaf volgend seizoen te gaan gebruiken, te beginnen met de Europese Super Cup', vertelde hij desondanks aan het ANP vrijdag. 'VAR geeft momenteel nog geen volledige duidelijkheid, maar we weten dat er geen weg meer terug is.'

Ceferin legt uit waarom de VAR nog niet zijn intrede in de Champions League heeft gedaan. Daarom houdt hij nog een slag om de arm. 'Het is veel problematischer dan het eruitziet. Het plan is om het komende seizoen te gebruiken, maar we moeten nog zien wat er gaat gebeuren. Ik kan niets honderd procent garanderen', aldus Ceferin, die verwacht dat de VAR dit seizoen het hele toernooi afwezig zal zijn, ook bij de finale in Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.