UEFA maakt dreamteam van doorgebroken spelers bekend

Reacties

Pedri en Diogo Jota behoren tot de spelers die de UEFA heeft geselecteerd voor een dreamteam met louter spelers die in 2020 zijn doorgebroken.

UEFA maakt dreamteam van doorgebroken spelers bekend
© Pro Shots

De achttienjarige Pedri maakt dit seizoen indruk bij Barcelona, terwijl de 24-jarige Jota er meteen staat bij Liverpool na te zijn overgekomen van Wolverhampton Wanderers. De Portugees vormt in het fictieve team dat uit het brein van de UEFA is ontsproten een aanvalsduo met Marcus Thuram, die ondanks een recent spuugincident kan terugkijken op een uitstekend jaar bij Borussia Mönchengladbach.

Het middenveld bestaat behalve Pedri uit het Borussia Dortmund-duo Jude Bellingham en Giovanni Reyna en Dominik Szoboszlai, die Red Bull Salzburg verruilt voor RB Leipzig. In de defensie is plaats voor Cristian Romero (Atalanta Bergamo), Zaidu Sanusi (FC Porto), Jules Koundé (Sevilla) en Alphonso Davies (Bayern München), terwijl het doel wordt verdedigd door Anatolii Trubin van Shakhtar Donetsk.

Om in aanmerking te komen voor een uitverkiezing moesten spelers 24 jaar of jonger zijn en in 2020 zijn gedebuteerd in de Champions League of in hun ontwikkeling een enorme sprong hebben gemaakt, terwijl ze over weinig ervaring beschikten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.