UEFA legt uit waarom duizenden Liverpool-fans het stadion niet inkwamen

Reacties

De UEFA heeft zaterdagavond een statement uitgebracht over de chaos die rondom de Champions League-finale ontstond buiten het Stade de France. Volgens de Europese voetbalbond probeerden een hoop Liverpool-fans met fake tickets naar binnen te komen, waardoor de poorten geblokkeerd werden.

UEFA legt uit waarom duizenden Liverpool-fans het stadion niet inkwamen

De aftrap van de Champions League-finale werd met 37 minuten uitgesteld, omdat veel Liverpool-fans nog buiten het stadion stonden. Toen de wedstrijd eenmaal begon, waren de problemen zeker nog niet opgelost. Duizenden Liverpool-fans met een kaartje in de hand kwamen het Stade de France niet binnen en misten de verloren finale tegen Real Madrid.

'In aanloop naar de wedstrijd werden de poorten voor het Liverpool-deel geblokkeerd door duizenden fans die fake tickets hadden gekocht', schrijft de UEFA. 'Deze tickets werkten niet. Hierna ontstond er een chaotische situatie, waarbij de fans naar binnen probeerden te komen. We hebben de aftrap met 35 minuten uitgesteld, om zoveel mogelijk supporters met een geldig ticket naar binnen te krijgen.'

Buiten het stadion werd het alsmaar drukker. 'De politie heeft de fans weggehouden met traangas', schrijft de UEFA. De bond kondigt verder aan dat het de situatie met de Franse politie, autoriteiten en voetbalbond zal gaan bestuderen.

Liverpool bracht al tijdens de wedstrijd een statement uit. 'We zijn enorm teleurgesteld over de problemen met betrekking tot de toegang tot het stadion en de onveilige situatie waarmee Liverpool-fans in het Stade de France te maken kregen', schrijft Liverpool. 'Dit is de grootste wedstrijd in het Europese voetbal en supporters zouden de scènes die we vanavond hebben gezien niet moeten meemaken. We hebben officieel verzocht om een formeel onderzoek in te stellen naar de oorzaken van deze onaanvaardbare problemen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.