UEFA laat Barça voorlopig toe tot Champions League, maar sluit straf niet uit

Reacties

Barcelona mag vooralsnog deelnemen aan de Champions League van komend seizoen. De UEFA ziet vooralsnog geen reden de kampioen van Spanje te straffen naar aanleiding van het corruptie-onderzoek dat in Spanje tegen de club loopt. Toekomstige sancties zijn echter niet uit te sluiten.

UEFA laat Barça voorlopig toe tot Champions League, maar sluit straf niet uit
© Pro Shots

Barcelona ligt sinds maart onder een vergrootglas vanwege betalingen aan voormalig scheidsrechtersbaas José Enríquez Negreira. De Catalanen worden er door de Spaanse autoriteiten van verdacht scheidsrechter te hebben omgekocht, maar ontkennen dat zelf in alle toonaarden. Volgens voorzitter Joan Laporta werd Enríquez Negreira slechts betaald voor adviezen over de arbitrage.

Het juridisch onderzoek in Spanje loopt nog altijd, waardoor de UEFA voorlopig geen reden ziet om Barcelona komend seizoen uit te sluiten van deelname aan de Europese competities. De bond benadrukt dat dit slechts een voorlopige beslissing is en kan Barça alsnog bestraffen als daar aanleiding toe is. De club is verplicht de UEFA zelf op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.