UEFA is duidelijk: EK-wedstrijden in lege stadions uitgesloten

Reacties

Een EK in lege stadions is geen optie voor de UEFA. Aleksander Ceferin, voorzitter van de Europese voetbalbond, eist van de twaalf gaststeden dat ze toeschouwers toelaten bij de wedstrijden.

UEFA is duidelijk: EK-wedstrijden in lege stadions uitgesloten
© Pro Shots

Het EK van aankomende zomer wordt volgens de planning in twaalf steden uit verschillende landen afgewerkt. Doordat de coronamaatregelen in ieder land anders zijn, is dat echter nog maar de vraag of dat haalbaar is: zéker nu Ceferin heeft aangegeven dat er tijdens het EK geen enkele wedstrijd in een leeg stadion gespeeld mag worden.

'We denken aan verschillende scenario's, maar de optie om ook maar een EK-wedstrijd in een leeg stadion te spelen is van tafel', benadrukt Ceferin in gesprek met Sky Sports. De speelsteden moeten voor 7 april laten weten hoeveel toeschouwers zij bij wedstrijden kunnen toelaten. Lukt het niet om fans te kunnen verwelkomen, dan wordt de speelstad geschrapt. 

Amsterdam is een van de twaalf speelsteden voor het komende EK. Toernooidirecteur Gijs de Jong toonde zich onlangs nog optimistisch over een goedgevulde Johan Cruijff Arena.

Duizenden supporters in de stadions? 'Ik voorzie een EK met Oranje-fans'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.