UEFA grijpt in na weigering Duitse fans door Napoli: 'Onaanvaardbaar'

Reacties

De UEFA heeft geen goed woord over het feit dat er geen uitsupporters van Eintracht Frankfurt welkom zijn bij Napoli woensdagavond.

UEFA grijpt in na weigering Duitse fans door Napoli: 'Onaanvaardbaar'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De baas van de overkoepelende organisatie achter de Champions League wil op korte termijn de regels aanpassen: weigert een team fans van de bezoekende partij, dan mag er wat hem betreft niet langer in het eigen stadion worden gespeeld door de thuisploeg. Dat verklaarde Ceferin bij de ZDF.

De UEFA schrijft nu voor dat clubs vijf procent van de stadioncapaciteit open moeten stellen voor uitfans. 'Het is onaanvaardbaar dat de Italiaanse autoriteiten nu anders beslissen', zegt Ceferin. 'Daarom willen we dat er consequenties komen als deze afspraak niet wordt nagekomen. Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft.'

Naast de aangekondigde maatregel, bood Ceferin in het interview ook zijn excuses aan voor de chaos die ontstond rond de Champions League-finale van afgelopen seizoen. Vermoedelijk door neppe kaarten konden veel mensen niet op tijd het stadion in. Ook heerste er een onveilige sfeer en vonden er criminele activiteiten plaats rond de eindstrijd tussen Liverpool en Real Madrid.

'Als organisatie hebben wij ons al verontschuldigd en als persoon wil ik dat nog wel een keer doen', zei Ceferin. 'Er is niemand bij de UEFA die niet betreurt wat er allemaal is misgegaan. Het probleem is dat wij als UEFA bij zo’n wedstrijd niet de dienst uitmaken in het stadion, dat doet de plaatselijke organisatie. Maar ook wij hebben fouten gemaakt en we zullen ervoor zorgen dat zoiets niet weer gebeurt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.