UEFA deelt opnieuw forse boetes uit aan Feyenoord

Reacties

Feyenoord moet opnieuw de portemonnee trekken voor de UEFA. De Europese voetbalbond deelde meerdere boetes uit aan de Rotterdamse club naar aanleiding van de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma van 13 april.

UEFA deelt opnieuw forse boetes uit aan Feyenoord
© Pro Shots

Supporters van Feyenoord gingen vorig seizoen al meerdere malen in de fout en ook dit jaar kreeg de club al meerdere boetes van de UEFA. Daar komen er nu drie bij. De duurste is voor het blokkeren van doorgangen, waarvoor Feyenoord dertigduizend euro moet betalen. Voor het afsteken van vuurwerk (5.500 euro) en het gooien van voorwerpen (4.125 euro) staan lagere straffen.

Tegenstander Roma ontkwam overigens ook niet aan een straf. De UEFA keek ook naar de return in Rome van 20 april. De Italianen moeten veertigduizend euro betalen vanwege het afsteken van vuurwerk en zestienduizend euro vanwege het blokkeren van doorgangen. Omdat er te laat werd afgetrapt kreeg zowel de club als trainer José Mourinho een officiële waarschuwing.

Feyenoord won de heenwedstrijd in De Kuip nog met 1-0, maar ging in Rome met 4-1 onderuit in de kwartfinale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.