UEFA bestraft Ierse bond voor omstreden lied na WK-succes Pauw

Reacties

De Ierse voetbalbond heeft een boete van twintigduizend euro gekregen van de UEFA. Aanleiding is het omstreden lied dat de speelsters van de Ierse vrouwenploeg zongen na het WK-kwalificatieduel met Schotland.

UEFA bestraft Ierse bond voor omstreden lied na WK-succes Pauw
© Pro Shots

Onder leiding van bondscoach Vera Pauw plaatste Ierland zich die avond voor het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Na afloop gingen de speelsters tijdens het feestgedruis echter over de schreef door een liedje te zingen dat refereert aan de IRA, een gewelddadige organisatie die tot 2005 actief was in Ierland. In 'Celtic Symphony' van de band Wolfe Tones, wordt gezongen 'Ooh ah up the 'Ra'.

Het schoot bij veel Ieren in het verkeerde keelgat en Pauw moest via een statement van de Ierse bond (FAI) door het stof. 'We zeggen sorry vanuit de grond van ons hart. Ik heb vanochtend met speelsters gesproken en we willen met z'n allen onze excuses aanbieden voor iedereen die gekwetst is. Daar mag geen excuus voor zijn.' De UEFA laste een onderzoek naar het incident en achtte een boete op zijn plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vrouwen WK
Meer over Vrouwen WK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.