Pauw met Ierse vrouwen door het stof voor ongepast lied

Reacties

Wat een onvergetelijke avond moest worden voor Vera Pauw en haar speelsters, werd ook een onvergetelijke avond. Om meerdere redenen. Een groot feest barstte dinsdag los omdat Ierland zich voor het WK kwalificeerde. In het feestgedruis gingen de speelsters over de schreef.

Pauw met Ierse vrouwen door het stof voor ongepast lied
© Imago

Een dag na de historische kwalificatie van Ierland, worden Pauw en de Ierse bond op het matje geroepen. Na de wedstrijd zongen de speelsters een liedje dat refereert aan de IRA, een gewelddadige organisatie die tot 2005 actief was in Ierland. In 'Celtic Symphony' van de band Wolfe Tones, wordt gezongen 'Ooh ah up the 'Ra'. Iets wat bij veel Ieren in het verkeerde keelgat schoot. 'We zeggen sorry vanuit de grond van ons hart', reageert Pauw.

'We zullen dit bespreken met de speelsters en ze herinneren aan hun verantwoordelijkheden', gaat Pauw verder in een statement van de bond. 'Ik heb vanochtend met speelsters gesproken en we willen met z'n allen onze excuses aanbieden voor iedereen die gekwetst is. Daar mag geen excuus voor zijn.'

Pauw, die sinds 2019 werkzaam is als bondscoach van de Ierse vrouwen, zag dinsdag hoe in de 72ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Schotland gemaakt werd door invaller Amber Barrett. Het WK vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland van 20 juli tot en met 20 augustus 2023.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.