Ueda verkiest Feyenoord boven Sevilla en Sporting

Reacties

Feyenoord pakt door voor Ayase Ueda nu de Japanse international ook zelf zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar De Kuip. Ueda kan ook naar Sevilla en Sporting Portugal, maar wil met Feyenoord de Champions League in. Ueda maakte afgelopen seizoen indruk door in de Belgische Jupiler League 22 keer te scoren.

Ueda verkiest Feyenoord boven Sevilla en Sporting
© Pro Shots

De landskampioen nadert intussen met Cercle Brugge een akkoord over een transfersom die met bonussen en een doorverkooppercentage kan oplopen richting de tien miljoen euro. Ueda kan daarna in Rotterdam voor meerdere jaren tekenen. In de komende dagen wordt er meer duidelijkheid verwacht.

Ueda is bij Feyenoord in eerste instantie de vervanger van Danilo. De Braziliaanse spits hoopt deze week zijn miljoenentransfer naar het Schotse Rangers FC af te ronden. Feyenoord incasseert naar verwachting ruim zes miljoen euro voor Danilo. Tegelijkertijd ziet Feyenoord in Ueda vooral ook de toekomstige opvolger van Santiago Giménez, die in ieder geval nog een jaar in De Kuip blijft, maar door een schorsing wel de eerste twee duels in de Champions League moet missen.

'Ayase Ueda is een gedroomde Arne Slot-spits'

Ueda krijgt zo de tijd te wennen en zich verder te ontwikkelen onder trainer Arne Slot. Als Giménez dan volgend jaar vertrekt, heeft Feyenoord een waardige vervanger klaarstaan en hoeft het niet voor nog meer geld de markt op.

De komst van Ueda is ook in commercieel opzicht interessant voor Feyenoord. De club kan rekenen op veel exposure in Japan, zoals ruim twintig jaar geleden ook gebeurde met Shinji Ono, die vier seizoenen bij Feyenoord speelde en een soort cultstatus verwierf.

Feyenoord versterkte zich eerder deze zomer al met Ramiz Zerrouki, Thomas Beelen en Thomas van den Belt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.