Udinese verliest dure punten in achtervolging op Lazio

In de Italiaanse Serie A heeft nummer vier Udinese verzuimd drie punten in te lopen op nummer drie Lazio Roma. De derde stek in Italië geeft recht op het spelen van een voorronde voor Champions League-voetbal. Door de remise bij Chievo is de Champions League voor Udinese verder weg. Parma rukt door een zege op Cagliari op richting de middenmoot.

Chievo – Udinese 0-0Udinese slaagde er in het uitduel niet in de druk op Lazio te vergroten. Met een duel meer gespeeld bedraagt de achterstand nu twee punten, terwijl Lazio morgen thuis Lecce ontvangt. Dat de thuisploeg niet met een zege aan de haal ging was deels te danken aan Cyril Théréau. Hij miste kort voor rust een strafschop, waarna in de tweede helft beide ploegen eveneens het net niet vonden. Chievo blijft door het gelijkspel net onder de subtop hangen.

Parma – Cagliari 3-0Sebastian Giovinco opende namens Parma na 24 minuten de score. De uitblinker van dit seizoen bij de thuisploeg moest tot de 73ste minuut wachten totdat de zege veilig gesteld was. Sergio Floccari deed dit door een strafschop te benutten. In de slotminuut schoot ook Stefan Okaka Chuka vanaf elf meter raak, waardoor de eindstand op het scorebord kwam. Parma stijgt zodoende richting middenmoot, terwijl Cagliari nog niet zeker is van handhaving. Foto: VI Images