Udinese blameert zich thuis in beker tegen Chievo

Voor Udinese is het toernooi om de Coppa Italia voorbij. De huidige nummer drie van de Serie A verloor op eigen veld met 1-2 van Chievo.

Udinese, dat in competitieverband geen enkele thuiswedstrijd verloor dit seizoen, trad in de achtste finale van het bekertoernooi aan met een veredeld tweede elftal. Alleen doelman Samir Handanovic (foto), linkshalf Giovanni Pasquale en spits Antonio Di Natale zijn doorgaans ook basisspeler bij de ploeg van trainer Francesco Guidolin.

Paolo Sammarco zette de gasten uit Verona al vroeg op voorsprong. Zes minuten voor tijd leek Di Natale Udinese te behoeden voor een afgang. Zijn knal van grote afstand zorgde voor de gelijkmaker. In de blessuretijd kroonde Chievo-invaller Cyril Théréau zich tot man van de wedstrijd. Hij passeerde Handanovic op aangeven van de Tsjech Kamil Vacek.

Chievo treedt in de kwartfinale aan tegen Siena. Die ploeg schakelde Palermo uit in de achtste finale van het bekertoernooi. Foto: VI Images