Twente verslaat Ajax met tien in extra tijd, Feyenoord weer koploper

FC Twente heeft Ajax in extremis verslagen, Kerstin Casparij maakte de winnende treffer in de extra tijd. Twente had daarvoor in de 82ste minuut een rode kaart gekregen. Door de overwinning gaat de club uit Enschede over de Amsterdammers heen en bezet het nu de tweede plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Feyenoord is door de nederlaag van Ajax koploper.

FC Twente
FC Twente
3 - 2
Ajax
Ajax

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, Renate Jansen wist Twente na een klein kwartier al op voorsprong te zetten. De ruststand was daarmee al bereikt, maar na rust was het al snel weer raak voor Twente. Fenna Kalma maakte de 2-0.

Ajax kwam daarna nog knap terug in de wedstrijd. Romée Leuchter maakte in 72ste de aansluitingstreffer, waarna Twente in de 82ste minuut met tien kwam te staan. Ajax profiteerde snel: het was twee minuten later 2-2 door diezelfde Leuchter. Toch won Twente nog. Kerstin Casparij maakte in de extra tijd de winnende treffer.

sc Heerenveen
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

De vrouwen van Feyenoord hebben zich vrijdag gerevancheerd voor het mislopen van de periodetitel. Het ging ten koste van SC Heerenveen. Kort na rust werd de ban gebroken in Friesland. Na een vrije trap van Romeé van de Lavoir was het Samatha van Diemen die Feyenoord aan de openingstreffer hielp. Het bleek genoeg voor de zege.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Excelsior heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De Rotterdamse formatie had in de eerste acht wedstrijden twee punten gepakt en 33 goals geïncasseerd. Tegen PEC Zwolle kreeg het eerste succes in de extra tijd pas gestalte. Sabrina Ellouzi had het eerste antwoord gegeven op de Overijsselse openingstreffer van Tess van Bentem. In de extra tijd zorgde Nikki Ridder voor de Excelsior-primeur; 2-1.

ADO Den Haag
3 - 1
Alkmaar
Alkmaar

Alkmaar kwam vrijdag in de Hofstad nog wel terug van een achterstand. Anna Ruiter maakte na een half uur de openingstreffer van Amber Verspaget ongedaan. Maar de Noord-Hollanders moesten een antwoord schuldig blijven op de twee doelpunten die invalkracht Jolina Amanai in de tweede helft maakte namens ADO Den Haag.