Twente neemt revanche voor mislopen titel en verovert de beker

Reacties

De KNVB-beker bij de vrouwen is een prooi geworden voor FC Twente. In de finale in het Bingoal Stadion versloeg de ploeg van Joran Pot PSV donderdagmiddag overtuigend met 4-0 door treffers van Renate Jansen, Kim Everaerts, Elena Dhont en Bente Jansen.

Twente neemt revanche voor mislopen titel en verovert de beker
© Pro Shots

Iets voor rust was Renate Jansen dus als eerste trefzeker. Ze kreeg een prima voorzet van Anna-Lena Stolze en liet met een vlammend schot PSV-doelvrouw Daniëlle de Jong kansloos. Een schuiver van Everaerts en een late goals van Dhont en Bente Jansen deden de rest voor de ploeg uit Enschede, die voor de derde keer in de geschiedenis beslag legt op de beker bij de vrouwen. Dat was ook wel te verwachten: in de competitie was Twente achttien punten vóór de Eindhovenaren geëindigd.

Dat volstond overigens niet voor de titel, Ajax haalde nog een punt meer en ging met de schaal lopen. Voor Twente, dat onderweg naar deze finale afrekende met Ajax, Fortuna Sittard en de beloften van PSV, is dit enige genoegdoening. Het is de eerste bekerzege voor de ploeg sinds 2015. Vorig jaar ging Ajax er met de trofee vandoor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.