Twente legt ook steunpilaar Bijen lang vast

Reacties

Peet Bijen heeft zijn handtekening gezet onder een langdurig contract bij FC Twente. De talenvolle verdediger ligt tot medio 2020 vast en volgt daarmee het voorbeeld van onder anderen Jeroen van der Lely en trainer René Hake.

Twente legt ook steunpilaar Bijen lang vast

De 21-jarige Bijen doorliep de jeugdopleiding van Twente en maakte op 4 april 2015 zijn debuut in de hoofdmacht. De verdediger stond meteen in de basis voor het Eredivisie-duel met PSV (0-5 verlies). Sindsdien speelde hij 38 officiële duels voor de Tukkers, waarin hij één keer scoorde. Dit seizoen speelde Bijen alle 1530 minuten mee bij de nummer zeven van de Eredivisie-ranglijst.

'Het nieuwe contract geeft een goed gevoel en vertrouwen', vertelt Bijen op de clubsite van Twente. 'Het is mooi om te zien dat de prestaties van het elftal en mijn eigen prestaties dit jaar samengaan', doelt hij op de knappe zevende plaats van zijn ploeg. 'Deze zomer hebben we met het team een frisse start gemaakt en zo voel ik dat persoonlijk ook.'

'Peet heeft zich als jeugdspeler vanuit de jeugdopleiding op krachtige wijze in het eerste elftal gespeeld', legt technisch directeur Jan van Halst de keuze op de website uit. Hij heeft zich het afgelopen jaar, in een moeilijke periode voor het team, ontwikkeld tot een volwassen speler. Het zegt al genoeg dat hij dit seizoen nog geen minuut heeft gemist. We zijn blij dat we hem voor langere tijd hebben weten te binden, ook omdat we denken dat er bij Peet absoluut nog rek in zit.'

Bijen is al de derde werknemer in drie dagen tijd die zich bindt aan Twente. Trainer Hake en ploegmaat Van der Lely zetten de afgelopen dagen hun krabbel onder een verbintenis tot respectievelijk 2019 en 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.